fbpx

Ismerj meg

„A coach egy hegyi vezető, serpa, aki segít megmászni a csúcsot megszabott időben és elfogadható kockázattal. Sürgős esetben odadobja a mentőkötelet, de soha nem mászik helyetted. Nélküle az a veszély fenyeget, hogy elveszíted a motivációt, türelmedet, aztán az önbizalmadat, és feladod”
Pavel Náhlovský és Jiří Suchý

Nem érzem jól magam a bőrömben…

. Változtatnod kell… Érzed a lelked legmélyén, valami nyomást vagy
késztetést… Te is tudod, hogy vannak dolgok, amelyek nem mehetnek úgy tovább, ahogy eddig voltak. Ismerlek. Hidd el.
Ismerem az összes problémádat még akkor is, ha te azt gondolod ez
nem lehetséges.

Őrületes önhibáztatás, önsajnálat, út keresés, próbálkozás majd kudarc, elhízás, betegség, önbántás, szomorúság, kilátástalanság, időzavar, kapkodás, elégedetlenség, halogatás, kedvtelenség, fáradtság, gyász, túlhajszoltság, pénztelenség, céltalanság, motiválatlanság, szégyen, magány …

Ez csak néhány dolog, amiket mélyen megtapasztaltam.

Ma már  hálás vagyok azért a rengeteg élettapasztalatért amivel
rendelkezem és mindenért, amin keresztül mentem.

Tapasztalat és a coaching ismeret. Ettől vagyok az a coach, aki az életed közepén a
legjobb mentorod tud lenni, ha változtatni akarsz. Kivételes empatikus képességgel rendelkezem, mert egész életemben emberekkel foglalkoztam és nagyon gyakran a halál volt a kollégám 

Őszintén megmondom, nem készültem coachnak. Nekem évek óta van coachom, aki mindig azt mondta nekem: “Jó kérdéseket tegyél fel magadnak Gabi, akkor megtalálod magadban a válaszokat, mert minden válasz benned van.”

 

Szóval egyszerűen csak tudni akartam, milyen kérdéseket tegyek fel magamnak, mik azok a JÓ kérdések.

Sokáig az volt a véleményem, hogy egy ember egyedül is megtudja oldani a dolgait, ha igazán akarja és azt hittem a coaching valami új, modern “úri “passzió, amit néhány ember meglovagol, mert annyira divatos lett manapság az önismeret meg a célkitűzés, célmegvalósítás. Hülyeséget gondoltam. Tévedtem.

Én 6 éve foglalkozom önfejlesztéssel, 4 éve intenzíven és 2 éve van fizetett coachom. Ahogy egy sportoló nem tud egyedül felkészülni egy bajnokságra, hát én sem tudtam volna coach nélkül ekkora változást elérni.

Ha olvasol most engem, szükséged van segítségre, tudom. Marketing duma? Nem. De az igazi változás akkor indul el, ha saját coachod lesz. Miért? Nem tudom megmondani neked. De ez így van. Egyedül nem tudod kigondolkozni magad a problémáidból és kell az embernek egy “vezető” a haladáshoz.

Mindig is álmodozó voltam…

1969-ben születtem amikor még nagyban “dúlt” a szocializmus Magyarországon.

Amikor az orosz volt a kötelező nyelv,
amikor még nem fizettünk adót,
amikor büntették a munkanélküliséget,
amikor köpenyben mind egyformák voltunk az iskolában
és be kellett tartanunk az úttörő 12 pontját.

Telefonja csak a tanító néninek és a doktor bácsinak volt és az első trabantra 4 évet kellett várnunk.

Sokan olyan szakmát választottunk továbbtanuláskor, ami ma már nem is létezik….

Totál más volt a világ, mint amiben most, 49 éves koromra eljutottam, de nem is kell, hogy a korosztályom legyél, hogy érezd micsoda iramban változik a világ, amit emlegetni szinte már közhelynek számít manapság.

Azóta született két csodálatos gyermekem, akik már felnőttek, elhagytam az imádott hazámat, elveszítettem az édesapámat és minden blokkomat, nyomorult sztorimat elhoztam magammal Hollandiába, hogy jövőképet adjak a gyermekeimnek és azért, hogy összeérjen a hónap két vége. Ez 8 évvel ezelőtt történt, azóta Hollandia az otthonom.

Mindent hátra hagytam, csak azt nem, akivé a társadalom, a tanáraim az országom és a szüleim formáltak…….

 

Hiszek az emberek jóságában

Földműves családból származom, szerető, gondoskodó családban nőttem fel.

Minden nyarat a nagymamánál töltöttem és gyermekként színésznő, táncos vagy TV bemondó akartam lenni, de végül ápolónő lettem, mert az “érettségis” szakma és az érettségi, az nagy szó volt az én időmben na és ápolónőre ugye, mindig szükség lesz…

Nem tévedtek. Ápolónőre még mindig nagy szükség van.

Édesapám asztalos volt és csodálatos dolgokat készített, egy igazi művész volt. Keze munkája még mindig ékesíti Szegedet. Ha arra jársz, a Kárász utcán nézd meg a padokat, az is az ő keze munkáját dicséri.

Anyukám, aki még mindig csodás egészségnek örvend, annyit dolgozott egész életében, hogy nem is értem, honnan van benne annyi energia és erő. Fő állás, másodállás, minden nap meleg étel az asztalon, minden hétvégén 3 fogásos ebéd és az elmaradhatatlan tepsi sütemény.

 

„Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki, aki rábír, hogy megtegyük amire képesek vagyunk.”

Ralph Waldo Emerson

Az emberek tisztelete és szeretete inspirál.

Csodálattal és lelkesedéssel tölt el, milyen nagyszerű, különleges és fantasztikus képességekkel vagyunk mi emberek megáldva. Rajongok az emberekért.

Hiszek abban, hogy mindannyian teremtő erővel bírunk, hogy a gondolataink formálnak minket és abban is mélységesen hiszek, hogy eredendően mindenki jó és boldogságra, egészségre, szeretetre született.  

Bullshit?  Nekem nem.

Én tudom, hogy Te is erre születtél.

Azért születtél, hogy boldog légy és emlékezz arra, hogy ki vagy. Mindannyiunk, te is és én is különleges tehetséggel vagyunk megáldva. Mindenkiben van valami különleges. És Te sem vagy kivétel. Talán érzed is legbelül csak az évek alatt elfelejtetted és nem érzed magad boldognak.

Ez az, ami engem vezérel, ez hajt, hogy te is megtaláld, pontosabban segítsek emlékezni arra, aki eredetileg voltál.

Szeretettel:
Gabi

Éld a Leszebb Életed!

Foglalj a naptáramban ingyenes konzultációt!

 

  • Egy órát töltünk együtt, ahol elmondom, hogy mi állhat a boldogabb, harmonikusabb életed és közted
  • Kapsz néhány eszközt, amelyeket azonnal használhatsz
  • Megértést kapsz arról, hogy hogyan is működsz
  • Megérted, mi az, ami közted és a boldogabb életed között áll
  • Felteheted a saját kérdéseidet