fbpx

Mindannyiunknak vannak vágyai, mindannyiunknak vannak céljai, de vannak, akik feladják, elbizonytalanodnak útközben és vannak, akiken látod, hogy megállíthatatlanok. 

Te melyik vagy? 

Most elárulom neked, miért buknak el a célkitűzéseid és ebből tudni fogod, te hol nem figyelsz kellőképpen oda, amikor elkezded a céljaidat, vágyaidat a Legszebb Életed megvalósítani. 

1. Nem határozod meg, hogyan néz ki az az élet, ami számodra a Legszebb. 

Nem fogalmazod meg pontosan, hogyan néz ki az az élet, amire vágysz. Nem veszed figyelembe az összes életterületedet (munka, párkapcsolat, szociális kapcsolataid, egészség, spiritualitás, fejlődés, énidő, hobbi), csak kiragadsz belőle egyet-kettőt és rövid időn belül felborul az egyensúly az életedben. 

2. Nem kötelezed el magad. 

A vágyad, célod olyan, mint egy NAGY SZERELEM. Ha nem veszed komolyan, ha nem köteleződsz el mellette, hamarosan elfelejtitek egymást. Elhidegültök egymástól. A céloddal, vágyaddal minden nap tartanod, ápolnod kell a kapcsolatot. Erre vannak a vizualizációs gyakorlatok, amelyek segítenek elmélyíteni ezt a kapcsolatot a NAGY szerelemmel és segítenek a motivációdat fenntartani, erőt adnak a nehezebb napokon, segítenek a kitartásban. 

3. Nem ismered önmagad 

Amikor nem ismered, vagy meg sem mered fogalmazni (még magadnak sem) a legnagyobb vágyaidat, ha nem tudod miért akarod azt, amit akarsz, akkor nagyon gyorsan bedarálnak a hétköznapok feladatai, a rengeteg inger, ember, probléma, ami körbe vesz, elviszi a fókuszodat arról, amit igazán szeretnél. Erre legjobb megoldás az írás. 

Kezdj el írni, beszélgetni a belső világoddal. Tárd fel őszintén magad előtt, hogy mit szeretnél, hogyan tudod elképzelni a Legszebb Életed. 

Amikor kézzel írsz, megnyílsz önmagadnak, a belső bölcsességednek és kapcsolatba kerülsz a lelkeddel, a spiriteddel. 

4. Mentális gyengeség 

A gondolataid, a belső dialógusod a mindset-ed, amelyek meghatározzák az érzéseidet, majd az érzéseid a hitedet, hogy képes vagy-e kitartani, képes vagy-e elérni, lehetséges-e számodra mindaz, amit akarsz, vagy gondolatban már eleve kudarcra ítéled önmagad. 

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy kijelented például. “Na most aztán biztosan lefogyok, mert elegem van, nincs több cukor, nincs több szénhidrát, holnaptól kezdem” És tudat alatt már is tudod, hogy ez a kijelentés csak néhány napig fog tartani és újból feladod. 

Ez a gondolatsor máris bizonytalanságot generál benned, néha félelmet és az öröm, hogy meghoztál végre egy döntést, hamar frusztrációba torkollik, majd hibázol, mert eszel valamit és már is kiábrándultan, csalódva önmagadban azt erősíted, hogy lúzer vagy és Te nem vagy képes kitartani, nem vagy képes változtatni. 

Ami ilyenkor óriási segítség, ha meditálsz mindennap. Legalább 2x 10 percet. Ha nem vagy járatos a meditációban elég, ha leülsz 2x 10 percre és figyeled a légzésed. A meditáció az elme nyugalma. Szüksége van az elmédnek nyugalomra, ami nem elég csak alváskor. Tedd magad próbára. Hamarosan érezni fogod, hogy sokkal nyugodtabb vagy, nyugodtabbak a gondolataid és ebben a nyugodt állapotban könnyebb nemet mondanod az édességre, könnyebb igent mondanod a mozgásra. Sokkal határozottabb és elszántabb leszel. 

5. Nincs akció terved 

Nem tanultuk meg az iskolában, hogyan kell tervezni, ez miatt az sem igazán megy sokunknak, hogy hogyan lássuk át a folyamatot, a lépéseket, amelyek elvezetnek a célodig. Azt gondolod elég, ha fejben végig gondolod. NEM. Nem elég. Hétről-hétre tervezned kell, majd reflektálnod, visszanézned az előző hetedre, hogy mi ment jól és mit lehetne jobban. 

Sokan túlságosan megijednek, hogy “ÚRISTEN, ennyi minden kell a célomig, ennyi munka, energia befektetés, hiszen így sincs semmire időm.” 

Az igazság az, hogy van időd, csak nem arra használod fel, ami előre visz. Ez is tanulható és néhány hetes gyakorlással elsajátítható. De ha ezt az energiát nem teszed bele, akkor igaz az a mondás: 

“Ha nem töltesz elég időt a vágyaiddal, meg sem érdemled azokat” 

Én nagyon szeretnék neked segíteni. Hogy Te is egy igazi MEGVALÓSÍTÓvá válj. Minden vágyam és a küldetésem, hogy minél több embernek átadjam ezt a tudást, segítsem őket az útjukon, ahol a Legszebb Életük megvalósítójává 

válnak, amikor egészségben, örömben, harmóniában, fókuszáltan, szenvedéllyel teszel az álmaidért, céljaidért. 

Bejártam én is azt az utat, ami a csalódástól a tudásig vezetett és most már büszkén mondhatom, hogy kiválóan tanítom és segítek másoknak. 

Kérj bátran segítséget, ha valahol elakadtál. A legjobb befektetés az, ha önmagadba fektetsz, hogy te is megállíthatatlan legyél. 

Amíg gondolkozol azon, hogy neked szükséged van-e coachra vagy sem, addig is csatlakozz a MEGVALÓSÍTÓK csoportjához és kérdezz, olvass, tájékozódj, várunk nagyon nagy szeretettel!

Itt tudsz a csoporthoz csatlakozni: MEGVALÓSÍTÓK

Vagy kövesd az oldalam, ahol további inspirációval jövök és hamarosan meditációkkal és podcastokkal foglak segíteni, hogy TE is a Legszebb Életed MEGVALÓSÍTÓJÁVÁ válhass. 

Itt tudod az oldalam követni: Facebook

Addig is legyenek csodás napjaid! 

Éld a Legszebb Életed és Maradj Úton! 

Tegyél meg mindent, amit tudsz, azt csináld örömmel és a többit engedd el! 

Ha személyesen tőlem kérdeznél, ide tudsz emailt küldeni: raczgabriella.rcz@gmail.com

Szeretettel, 
Rácz Gabriella
Mindset és life coach