fbpx

Az első és legfontosabb lépés, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül. 

Vannak dolgok, vagy akár nevezzük hibának, amit újból és újból képesek vagyunk elkövetni és valamiért nem akarjuk annak üzenetét megérteni, meghallani, vagy időt nem szánunk arra, hogy megértsük. 

Mire gondolok?

A folytonos küzdésre, az irányítani vágyásunkra, amikor magad elé helyezel másokat, amikor nem hallgatsz a tested finom üzeneteire, amikor hajtod magad valamiért és feláldozod az idődet, a fontos dolgokat, mint egészséges táplálkozás, vagy rendszeres mozgás, hogy több pénzt keress, hogy minél hamarabb elérj valamit, hogy elismerjenek, hogy szeressenek. 

Aztán rájössz, hogy sokkal többet veszítettél a küzdés ideje alatt, mint amit nyertél és amikor megnézed a számokat, még csak több pénzt sem kerestél. Senki sem veszi észre, hogy hajtottál csak azt, hogy nyűgösebb vagy és fáradtabb. 

A vágyott elismerést sem kapod meg másoktól, hiába igyekeztél annyira, helyette még szemrehányást is kapsz és csak az elkövetett apróbb hibákra hívják fel a figyelmed.

Az összeomlás vagy pánik, hiszti helyett ülj le egy füzettel vagy papírral és kezdj el gondolkodni. Hidd el ez a legjobb, amit önmagadért megtehetsz. 

Az a tapasztalatom, hogy sokan pont ezt a lépést egyáltalán nem tartják fontosnak. Leírni, papírra vetni a gondolatokat még annyira sem. Sem időt, sem energiát, sem helyet nem akarunk találni rá. Tudom miről beszélek hidd el.  

A javaslatom a következő:

Kezdd el megfogalmazni hogyan szeretnél élni, hogyan néz ki a Te LEGSZEBB ÉLETED. A fizikai állapotod, az egészséged, az anyagi helyzeted, a kapcsolataid, az érzelmeid, a munkád és a hétköznapjaid.  

Azután nézz rá arra, hogy hogyan élsz ahhoz képest most? 

Hogy őszintének kell lenned? IGEN! Nem kell szépítsd a dolgokat, mert az nem fog segíteni. FÁJNI FOG? Bizony meglehet. Nem szeretjük beismerni a gyengeségeinket és azt, hogy valamit nagyon elszúrtunk. Az is nagyon kellemetlen érzés, amikor tudjuk pontosan mi az, amin elkerülhetetlen, hogy változtassunk és érezzük, hogy elgyengülünk még a gondolatától is, hogy elkerülhetetlen.  

Mit tegyél?

Vegyél ki egy szabadnapot, hogy rendesen át tudj gondolni mindent. Nyiss ki egy pohár bort, ha szereted, gyújts egy gyertyát, tedd fel a kedvenc zenédet, tekerd fel a hangerőt és zárd magadra az ajtót.  

Senki nem tudhatja jobban, mint te, hogy mi az, amire vágysz, de tisztán kell látnod, értened, hogy mi az, amin változtatnod érdemes és kell.  

Ez a legelső lépés! Határozd meg az A és B pontokat, majd kezd el az útitervet kidolgozni és a fontosabb állomásokat meghatározni. 

Kihagyhatatlan ez a lépés. 

Hogy ez nem könnyű? Persze, néha bonyolultnak tűnik, mert egyedül gondolkozol rajta, senki nem értékeli az erőfeszítéseidet és nem motivál, inspirál akkor, amikor eleged van mindenből. 

Önmagad kell elismerned, önmagad kell szeretned és önmagad kell ünnepelned minden nap és minden pillanatban. Fel kell szítanod a szunnyadó tüzet önmagadban, fel kell ébresztened a vágyat önmagadban és lángra kell gyújtanod a szenvedélyt önmagadban.  

Meg kell változtatnod a gondolataidat, erősíteni a hited nap, mint nap. Én tudom, hogy mindannyiunkban bennünk él az a belső erő, az a belső bölcsesség, az a különleges intelligencia, amely el tud vinni juttatni bárhová.

Hogy könnyebb legyen ez a folyamat és ne egy magányos harc legyen, ezért dolgozom én az ügyfeleimmel csoportban és egyénileg is egyszerre. 

Ezért kísérem őket egy éven át, hogy a lehető legjobbat hozzák ki önmagukból az életükből, hogy felfedezzék az igazi önmagukat, a valódi énjüket, a küldetésüket és hogy valóban a LEGSZEBB ÉLETET éljék amiért ide jöttek erre földre és ebbe a valóságba.  

Közösséget építek, a MEGVALÓSÍTÓK közösségét. 

Szenvedélyem és küldetésem, hogy minél több embert boldognak és elégedettnek lássak, hogy az önmaguk által választott úton haladjanak.  

Csatlakozz Te is a MEGVALÓSÍTÓK csoportjához és vedd kezedbe az életed irányítását, Éld te is Legszebb Életed!

Tarts te is velünk! Tartozz te is egy olyan közösségez, ahol nagyra értékeljük az önmunkát, mert tudjuk, mennyire magányos játék ez. Mi értékeljük az erőfeszítéseidet és segíteni, támogatni tudunk téged. 

Azt is tapasztalom és látom, hogy elbújunk a problémáinkkal. Nem akarjuk megmutatni magunkat másoknak és nem akarunk senkivel érintkezni, akit nem ismerünk. Elszigetelődtünk egymástól, elkülönültünk egymástól és csendben, magányosan szenvedünk az otthonunkban.  

Én azt mondom: lehetőséged van, hogy dönts. Mindig Te döntesz. 

Itt tudsz feliratkozni további segítségért: www.raczgabriella.com 

Itt tudsz a csoporthoz csatlakozni: MEGVALÓSÍTÓK

Szeretettel ölel, 
Rácz Gabriella
Mindset és life coach 

Ui: Legyünk minél többen, akik boldogok, elégedettek vagyunk az életünkkel! Legyél Te is Megvalósító és Éld Te is a Legszebb Életed! 
Ha kérdésed van, ide tudsz emailt küldeni: raczgabriella.rcz@gmail.com