fbpx

Hiszem, hogy minden kislány a csodálatos szerelemről, a boldog családról álmodozik. Megértésről, a fantasztikus kapcsolatról a gyermekeivel, akik szeretik őt, tisztelik, hallgatnak rá. A sírig tartó szerelemről. 

Arról álmodozik minden kislány, hogy ő kiváló édesanya lesz, sokkal jobb, mint az Ő anyukája volt, mert látta, érezte azokat, amit az anyu vele szemben elkövetett és eldöntötte, hogy ha egyszer neki gyerekei lesznek akkor néhány dolgot, teljesen másként fog csinálni. 

Folyamatosan találgatunk, aggódunk, hogy vajon, amit édesanyaként teszünk jó-e a gyermekeink fejlődésének, vajon az út, amin járunk az-e a legjobb út? Szeretnénk nagyszerű példák lenni gyermekeink számára, szeretnénk hallani valakitől, hogy jó édesanyák vagyunk, hogy jól csináljuk. 

Minden édesanya azon igyekszik, hogy megteremtse gyermekei számára a biztonságot, a meleg otthont, az anyagi feltételeket, még akkor is, ha teljesen egyedül van. 

Az édesanya küzd éveken át, félre teszi minden vágyát. Teljesen háttérbe szorítja önmagát, lemond mindenről, a nőiességéről, lemond a szerelemről, lemond az életről, a vágyairól, a kívánságairól. Lemond teljesen önmagáról. 

Az édesanya az évek alatt robottá válik. Dolgozik egy munkahelyen, amit lehet nem is szeret és gyomorgörccsel jár dolgozni minden egyes nap, de kell a pénz és nem bírálja, nem bírálhatja felül mi az, amit szeretne, ami sokkal jobb lenne számára, mert a család létfenntartása múlik rajta. 

Robotként végzi a házi munkát, mos, főz, takarít még akkor is, amikor a gyermekei már nagyok. Mert teljesen hozzá szokott a feladatokhoz. Megengedi nekik, hogy gyermekeinek ne legyen kedve felkelni, ne legyen kedve segíteni, ne legyen kedve a ruháit elpakolni, a szobáját kitakarítani. Megérti őket, hogy ők fáradtak, hogy szórakozásra vágynak és mivel az édesanya évek óta nem pihent és nem szórakozott, így megengedi nekik, hiszen más életet szán csodás gyermekeinek. 

Az édesanya egyedül küzd, majd belekapaszkodik olyan párkapcsolatba, ami nem jó neki, de anyagilag könnyebb együtt és éveken át benne is marad és képes együtt élni a férfival szerelem nélkül. 

Az édesanya egy idő után csak anya marad, akit bírál a párja, bírálnak a félig felnőtt gyermekei, bírál a környezete, bírál a saját szülője. 

Így vesztik el a nők szépen lassan a képességet arra, hogy örömben éljenek, hogy vágyakkal rendelkezzenek, hogy merjenek önálló döntéseket hozni, hogy merjenek önmagukért valamit tenni, hogy merjenek élni, hogy merjenek őszintén, feltétel nélkül szeretni. Az édesanya már nem becsüli magát, nem értékeli magát. 

Kialakul a súlyos önbizalom hiány, hízásnak indul, kialakulnak a betegségek a testében, állandósul a szorongás, levertség és végül kialakul a depresszió. 

Az édesanya képes teljesen elfordulni a szeretettől. Élete közepén kialakul benne egy súlyos válság, amikor úgy érzi teljesen értéktelen ember. Bármibe is kezd, bármit is szeretne nem tudja már jól csinálni. Az ereje fogytán van. Már nem tud tovább küzdeni, nem tud tovább a szeretet nélkül élni. 

Megfordul a fejében a halál gondolata, hogy nincs az életnek semmi értelme. Nem érti mit keres ezen a földön és nem érti hogyan jutott el olyan mélyre, ahonnan az egyetlen megoldásnak a halált látja. 

És a legmélyebb ponton egyszer csak megszólal a lelke hangja. Alig hallhatóan hívja, ébresztgeti, hogy ne adja fel. Kezdje el összeszedni magát, mert valami sokkal szebbre, sokkal nagyobbra, sokkal nemesebbre hívatott és még igen is dolga van ezen a földön. 

A lélek folyamatosan ébresztgeti, és ahogyan az édesanya elkezd figyelni a lélek szavaira, egyszer csak megjelenik a küldetése előtte, az élet feladata, amiért ő itt van, ami sokkal szebb és sokkal nagyobb, mint egyszerűen az anyaság, a mosás, a főzés és a vasalás. 

Elkezd ébredni az édesanyában a NŐ. Elkezdi felfedezni a vágyait, elkezdi felfedezni önmagában a képességeket, elkezdi felfedezni önmagában a szeretetet. 

Az édesanya elkezd vágyni, elkezd új dolgok felé nyitni, elkezd egy új szakmát tanulni, majd elkezd embereknek segíteni. Elkezdi megérteni a dolgok rendjét, elkezdi használni az intuícióját és egyre inkább kinyílik, elkezd szenvedéllyel élni. 

És egyszer csak betoppan a szerelem. 

24 év szerelem nélküli élet után egyszer csak megjelenik a férfi a NŐ, az édesanya életében. 

És az édesanya megremeg. Mert az édesanya nem tudja, hogy joga van-e a boldogsághoz, joga van-e a saját életéhez, joga van-e a szerelemhez? 

Drága édesanya! Ha te most olvasod a soraimat, vajon Te mit tennél? 

Döntenél-e a saját életed, a saját vágyaid, álmaid mellett? Mernél-e egy óriásit lépni? Mernél-e mindent megváltoztatni a szerelemért abban bízva, hogy gyermekeid majd megnyugszanak és idővel minden a helyére kerül. 

Szeretettel, 
Rácz Gabriella 
Mindset és life coach 

Ha tetszett az írásom oszd meg. Szólj hozzá. Mondd el a véleményed!